Horisontalt friluftsliv
 
Køye med fastmontert myggnett

Køye med fastmontert myggnett

God dag. I dag skal vi ta for oss produksjon av en stk 11-fots køye med fastmontert, glidelåst myggnett. Køya ble laget for en kamerat som ville opp i høyden på tur. Og der er’n! På bildet! Morten, du er kjendis!

Denne gangen valgte jeg å gjøre myggnettet med glidelåsen ferdig først slik at det kunne festes til køya på en ryddigere måte enn ved tidligere, mer eller mindre vellykkede, forsøk. For å få til dette måtte det matematikk til! Gru! Igjen??

Myggnettet er et parallelogram hvor den lengste diagonalen er 112 tommer (110 pluss 2 tommer som forsvinner i fald og søm) og hvor summen av de to sidene på siden(!) av nevnte diagonal blir ca 11 fot. Vanskelig? Jeg får litt vondt i hodet selv, så ikke ta på vei for det. Hvis du syns det er lett så vil jeg gjerne ha kontaktinformasjonen din så jeg kan sjekke med deg før jeg begynner å klippe og sy neste gang!

Etter mine erfaringer med Sukkererta har jeg kommet til at et avtagbart myggnett egentlig er ganske unødvendig og teit. Mest teit. Fordi det er vanskelig og jeg ikke får det til. Jeg er altså furt. Men fordi voksne mennesker ikke skal bli furte (Furt? Furtne? Voksne??), så later jeg som om forklaringen er følgende: Skal man ut på sommeren trenger man myggnettet hele tiden uansett, og på vinteren trenger man ikke en halv glidelås som skjærer en bak på lårene når man sitter i køya. Men mest av alt er jeg furt. Så. Glidelås på en side ble det.

Denne ble sydd med to sømmer, en sort og en gul for at det skulle være lett å se hvilken side glidelåsen er på når man setter opp køya. Det kommer jeg nok til å gjøre på neste køye også. Ble riktig fint å se på. Denne måten å sy det på er også,  etter erfaring fra tidligere katastrofer, j*vlig solid. Myggnettet ryker lenge før sømmene eller det som er sydd fast viser noen tegn til å svikte. Dette blir veldig tydelig når man må dra opp sting etter å ha sydd feil… Behørig og grundig testet, altså.

Da denne køya ville bli brukt av noen andre enn meg selv så måtte jeg litt i tenkeboksen når det gjaldt oppheng. Skulle jeg montere jukkeslynger fast på køya, eller bruke løkker? Tau? Kroker på køya ala TTTM? Jeg kom frem til at køyas fremtidige eier er en oppegående fyr, og at et standard oppsett med slynger, reimer og løkker nok ville fungere helt fint.

To stk 5 fot lange polyesterreimer med sydde løkker på endene, 2 stk 12-fots slynger, og amsteel-løkker på køya ble sydd og spleiset med stor iver. Han fikk også med et par karabinkroker jeg hadde liggende for å gjøre oppsettet litt enklere, og en pakkpose med åpning i begge ender.

Vekten endte på 487g med pakkpose, uten oppheng.

Fra køyas eier rapporteres det om høy komfort, smud søvnkvalitet og imponerte turkamerater. Og det er jo det som teller. Imponerte turkamerater, altså.

Tror nesten jeg skal lage en slik til meg selv også… Eller to…

Ingrediensliste følger:

4 yards Hexon 1.6
3 yards Nano Noseeum netting
25 fot amsteel
114 tommer Zing-it
10 fot 1″ polyester webbing
11 fot glidelås og to glidelåslåser eller hva de nå kalles
Litt grønn tråd og litt gul tråd
En skvett xenon 1.1 til pakkposen.

Alt fra Dutch denne gang, kostnad ca 800 kroner.

Atter en gang må jeg ta rullende selvkritikk for mangel på vovet bildemateriale fra produksjonsprosessen. Jeg lover å ta meg sammen neste gang.

Heng med.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.