Horisontalt friluftsliv
 
Cumulus Selva 450

Cumulus Selva 450

Sjekk dunfløffen på den der’a! Min bedre halvdel trengte en underquilt til køya si, og da Cumulus i Polen leverer dun til en svært fordelaktig pris så valgte vi (hun) å kjøpe derfra i stedet for en av de «vanlige» leverandørene over dammen. 

Selve quilten, eller dyna om du vil, er godt laget og godt fylt. Svært god fluff, loft, spenst, eller hva man nu skal kalle det. Dama ga den kallenavnet «Fluff daddy». Jeg har åpenbart hatt dårlig innflytelse på henne. Hammockgear-dynene mine er langt mindre spenstige, men det kan være fordi de også er langt mer brukt. Vi får se om et års tid hvordan den holder seg. Sømmene er ryddige og virker gjennomtenkte og solide.

Det er i alle tilfelle liten tvil om at Cumulus har god greie på dun og søm.

Oppheng, derimot, det kan de ikke. Quilten leveres med en lengde elastisk line og en påsydd Line-Lok (som forøvrig var i feil størrelse for lina som fulgte med) i hvert hjørne, resten må man finne ut av selv. Så jeg ordnet til et oppheng med primær- og sekundærstramming, likt det som har blitt en slags standard og leveres ferdig fra Hammockgear med flere. En S-karabiner i hver ende, som på bildet over, en line tredd igjennom løkkene rundt quilten, og en line til hver av strammerne.

Det holdt quilten godt nok på plass, men på grunn av lengden på løkkene fikk man lina i nesa om man snudde seg litt brått. Om man sover urolig kan man nok fort havne med en arm eller et hode mellom lina og quilten også, og det kan ikke anbefales…

En langt bedre løsning ville vært å sydd en kanal langs hele quilten, slik som er vanlig fra andre leverandører. Det hadde antagelig ikke gjort noe utslag på vekta, og jeg tror ikke det ville vært mer arbeidskrevende heller, så jeg lurer fælt på hvorfor de har valgt den løsningen de har…

Selv om opphenget kunne vært bedre så er quilten vel verdt pengene. Den varmer svært bra og håndverket er utmerket. Det har også kommet meg for øre at man kan  be om spesielle tilpasninger når man bestiller, og om det er muligheter for et annet opphengssystem så vil jeg anbefale å bestille det.

Her er produktet på produsentens hjemmeside: Cumulus Selva 450

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.