Horisontalt friluftsliv
 
Køyefrokost

Køyefrokost

Det beste med å sove i hengekøye på tur er å ikke behøve å stå opp for å lage frokost.

Ok, det å sove som en stein i timesvis og våkne opp uten et vondt bein i kroppen er også ganske ålreit, men frokost i køya er det beste. Eller, når jeg tenker meg om, å slippe å dra på tunge telt og å ikke måtte pumpe et liggeunderlag i eeeeevigheter er også ganske stas… Ok…

NOE av det beste med å sove i hengekøye er, som popularisert av vår alles Shug, «breakfast from the hammock». Man setter opp en brenner innen arms rekkevidde fra køya, og koker vann og/eller varmer mat på den mens man legger seg tilbake i den varme dunhaugen og later som man planlegger dagen eller noe annet vi friluftsmennesker gjør når vi ikke later oss. Hvis øynene skulle gli igjen kan man unnskylde seg med at det er for bedre å kunne visualisere dagens kommende strabasiøse etappe.

Man kan sette opp utstyret kvelden i forveien, eller, som på bildet, ha det liggende i en «gear hammock» eller pose man har festet på mønesnora eller enden av køya så det er lett å få tak i. HYOH, som de sier der borte over dammen.

Og om litt er kaffen klar. Og kurerer gruff. Og alt det der.

God frokost.

Dette fungerer også utmerket til nattmat, lunsj, brunsj, slunsj, middag, mellommåltid, kveldsmat, hverdags og fest.

PS: Jeg trenger sikkert ikke å si det, men jeg sier det allikevel: de vanlige forsiktighetsreglene gjelder selv om man later seg i køya. Ikke svi av deg selv, noen andre, eller omgivelsene. Pass på at brenneren har god klaring til køye, tarp, utstyr og andre brennbare ting. Brennende nylon og polyester er skumle greier, og å starte skogbranner er skikkelig dårlig karma. Takk for oppmerksomheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.