Horisontalt friluftsliv
 
Farvel, fiskebolleovn.

Farvel, fiskebolleovn.

Kjære alle sammen. Vi er samlet her i dag for å ta farvel med, og sende Bjellands Special til de evige jaktmarker. Eller hvertfall til innerst i skapet, som går ut på det samme. Ting som havner der ser sjelden dagslys igjen. Den er morsom å bruke (alle guttunger liker å spikke og brenne ting, gjør de ikke?) men min trofaste Fancee Feest-heimelaga gjør jobben bedre og veier ca en sjettedel, så da blir det innerst i skapet med Bjellandsbrenneren. Så. Farvel. Adieu. Takk for innsatsen.

Jeg tenker at den kanskje hadde vært mer effektiv om diameteren eller høyden på brennkammeret hadde vært større, slik at man kunne fylle mer brensel i den. Den brenner fint (med tørr ved, vel å merke), og den vanlige halvliteren med vann til kaffe og frokost kokes opp ganske radig, men så er det slutt på moroa selv om man fylte brennkammeret helt opp. Om man skal koke opp litt mer vann til kaffe og mat, spesielt om det er ordentlig kaldt, så går den tom for drivstoff før den har fullført jobben. Altså må man etterfylle kvist og passe på den når man heller ville tilbrakt kvalitetstid i hengekøya, noe man slipper med en god spritbrenner.

Hele poenget med denne hobbyen er jo, om man skal være helt ærlig, å kamuflere latskap som friluftsliv. Så alt som holder meg ute av køya i unøde får minus i boka mi… Konklusjonen blir at underholdningsverdi ikke veier opp for vekt og fiklefaktor i tilstrekkelig grad, og at den derfor pensjoneres på ubestemt tid.

Kanskje det blir en versjon 2 etter hvert 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.