Horisontalt friluftsliv
 
Revidert Ikea-quilt.

Revidert Ikea-quilt.

På en liten luftetur i nordmarka i dag fikk jeg anledning til å beundre neste skritt i Ikea-quiltens utvikling. Quiltmaker og turfølge Alex har på denne inkarnasjonen brettet og sydd endene på langsidene sammen slik at de danner kanaler for primæropphenget som er festet i en egen mønesnor over køya. Dette løfter quilten opp og tetter mot køya på endene.

Han har også laget en festeanordning for et slags sekundæroppheng som strekker quilten ut i endene for å unngå luftlommer på midten.

Som man kan se så tetter quilten nå godt også på endene, i motsetning til tidligere versjoner. Det rapporteres om jevn og fin varmgang i bakparten.

Quiltmesteren i aksjon.

Det er altså mulig, om ikke veldig vakkert og pakkevennlig, å bruke en ikea-dyne som underquilt uten å gjøre de helt store modifikasjonene. Dyna som er brukt her har en vekt på, fritt etter hukommelsen, rundt 2kg. Med en lettere dyne kan man kanskje også bruke et mer tradisjonelt oppheng i stedet for den ekstra mønesnora, slik at fiklefaktoren reduseres noe.

Nevnte jeg at den har innebygget vinterkamuflasje?

Takk for nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.