Horisontalt friluftsliv
 
Nytt oppheng på lakrisbåten

Nytt oppheng på lakrisbåten

En diskusjon på hammockforums.net ga meg, som så ofte før, lyst til å prøve noe nytt og spennandes med en av køyene mine. Tanken er at ved å ikke tre løkkene gjennom kanalene på vanlig vis slik at de klemmer sammen endene på køya, men heller å la dem henge løst, så vil man forandre formen på køya i positiv retning. Noen trer karabinere rett igjennom kanalen, andre trer løkka igjennom uten å knyte den for så å hekte en karabiner på begge ender, mens andre igjen spleiser en løkke gjennom kanalen.

Jeg valgte sistnevnte løsning da jeg 1: liker å spleise tau (neppe et tegn på god mental helse), 2: løkkene sitter da permanent fast så man ikke risikerer å rote dem bort når det passer aller dårligst, og 3: det ser ryddigere ut. Klart viktigst.

Å feste mønesnora ble noe mer omfattende med denne løsningen. Jeg lagde et lite hull i kanalen, tredde mønesnora gjennom, og tredde amsteel-løkka gjennom denne igjen før jeg spleiset den sammen.

Om det virkelig utgjør noen forskjell gjenstår å se. Følg med i neste episode!

One comment

  1. Thomas

    Det gjorde overhodet ingen forskjell på liggestillingen, og det gjorde det plundrete å få festet underquilten, så nå er løkkene tilbake 🙂

    Da vet man det!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.