Horisontalt friluftsliv
 
Jomfruferd med vintertarp

Jomfruferd med vintertarp

For en tid siden bestilte jeg et vintertarp-kit fra Ripstopbytheroll, og i uka som var fikk jeg anledning til å sy det (nesten) ferdig. Festeanordningene til dørene er ikke helt ferdige, og bardunsnorene ble usentimentalt fjernet fra sommertarpen for å vikariere frem til våren. Eller til det kommer nye pakker i posten. Helst det. Sømmene er heller ikke forseglet ennå, og det føles jo litt spesielt å ta med seg en tarp ut og håpe at det ikke regner, så det står nok øverst på prioriteringslista.

Den har et 12 fot langt møne, er mer enn bred nok, og den har dører. Jeg liker dører. Faktisk mye mer enn jeg hadde trodd på forhånd. Så ikke nok med at jeg har ny tarp, jeg har ny selvinnsikt også. Snakk om røverkjøp! Silpoly fra RSBTR virker litt lettere å sy enn Xenon wide som sommertarpen er laget av (eller så har jeg blitt flinkere til å sy…), mye lettere å pakke og tar mindre plass i sekken. Rivestyrke, vannsøyle og denslags har den sikkert også, men først og fremst har den dører og den ser kul ut. For de som liker denslags, vel å merke.

Falden rundt hele tarpen er dobbelt sydd, i den tro at det stiver opp og forsterker kantene litt mer enn en enkel fald. Det kan selvfølgelig være at jeg er helt ute og sykler og at det ikke har noen funksjon, men det ser ryddigere ut enn en lang pølse rundt kanten, og det er jo det som teller…

Forsterkningene er i HyperD 300. Det følger med 3/4″ grosgrain og Beastie D-rings til alle bardunfester men jeg valgte å sette på 3/8″ grosgrain og Lineloks i stedet, egentlig bare fordi jeg liker Lineloks. De gjør det en god del lettere å justere barduner med kalde fingre, og man når dem fra innsiden, så man slipper å gå utenfor for å justere tarpen. Gull verdt når det regner og om natta. Det gjenstår å se om det er sterkt nok til å tåle uvær, men jeg har trua!

Festene på ridgeline-en (Ridgelinen? Mønet? Mønét?) lagde jeg i 3/4″ grosgrain med D-ringer fordi jeg ikke turte annet, og fordi jeg bruker en sammenhengende mønesnor ala denne tredd igjennom ringene på begge sider. Resultatet virker svært solid, så man får håpe på litt uvær til testformål etter hvert.

Snakeskin må man også ha. Det gjør det så vanvittig mye enklere å sette opp, ta ned, og håndtere tarpen, spesielt sammen med en mønesnor som nevnt over. Dette har strammesnorer i begge ender og pakker inn hele tarpen, i motsetning til f.eks Hennesy sine som er todelte. En lang er bedre enn to korte. Sa brura…

På størrelse med en ettroms på Grünerløkka til en brøkdel av prisen og en brøkdel av en brøkdel av vekten. Hvilken brøkdel vites ikke.

Totalt sett er jeg strålende fornøyd, både med kitet og egen innsats. Takk for oppmerksomheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.