Horisontalt friluftsliv
 
Dørklips til tarp

Dørklips til tarp

God dag. I dette eposet skal vi ta for oss dørklips til tarp. Dette er en enkel og rask måte å åpne, lukke og holde tarpdørene lukket på uten fikling med barduner, strikker og slikt. Dette er nok en knusktørr artikkel. De er advart.

Til en side trenger man:

En klipsspenne, en D-ring, og litt kantbånd i passende bredde.

Dra kantbåndet gjennom D-ringen, så gjennom den delen av spenna du vil ha nederst slik at du får tre lag med kantbånd på midten. Avstand fra spenne til d-ring er opp til deg, det eneste man må tenke på er at symaskinfoten skal få plass mellom dem. Man kan også gjøre den så lang at d-ringen kan plugges rett i bakken, men da mister man muligheten til å «hurtigkoble» av begge dørene.

Den letteste måten å få dette sammen på er en sikksakksøm på midten.

For å snygga upp det lite kan man også ta glidelåsfoten fatt og sy en søm tett inntil D-ringen og spenna også. Ikke nødvendig, men det gir andre et inntrykk av at man vet hva man driver med. Og det er jo alltid litt moro å lure folk.

En valgfri, men varmt anbefalt løsning for feste av bardun er disse krokene. De klipses lett av når man vil åpne begge dørene, og har innebygget strammer.

Så til den andre delen av spenna, den som sitter på den andre døra. Alternativspenna om man vil. Denne er det bare å sy fast kantbånd på etter egen patent. Jeg sydde bare to rette sømmer med glidelåsfoten, siden den allerede satt på maskinen og jeg er lat, men en sikksakk eller et kryss fungerer minst like bra.

Det ene man må passe på er at hele innretningen blir like lang, så sett den sammen og klipp av kantbåndet sånn at de flukter med hverandre. Lengden avgjøres av hvor mye kantbånd du trenger for å sy den fast på tarpen.

Slik blir hele sulamitten seende ut når den er ferdig. Den nederste biten sys fast på den ene døra og den øverste på den andre. Det var det hele.

Tarpen spent opp med den ene døra plugget ned og den andre koblet av.

I bunkersmodus med dørene koblet sammen og plugget ned.

Spørsmål?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.