Horisontalt friluftsliv
 
Hengekøye med avtagbart myggnett – fjerde og siste kapittel

Hengekøye med avtagbart myggnett – fjerde og siste kapittel

 

Så. Etter en lang onsdag kveld med saks og spretter i hånd fikk jeg dratt ut det som var av sting fra myggnett og glidelåser, og tatt frem målebånd og kalkulator. Denne gangen skulle det ikke bli noen uoverensstemmelser i matematikk eller mål!

 

Mangelen på saftige bilder unnskyldes med at jeg hadde litt dårlig tid og innstilling.

42 tommer bredt og 104 tommer langt skulle gi en diagonal på 112 tommer, som stemmer utmerket med en 110-tommers mønesnor. Men du sa 112 tommer??? Ja, det er fordi man «mister» ca en tomme på hver side til falden. Så, for å lage et parallelogram hvor summen av langsidene går opp i ca 11 fot og vinkelen i endene av køya skulle bli ca 70 grader, målte jeg inn 15 tommer på hver sin side og klipte med iver og lyst. Saks viste seg å være et bedre valg.

Optimismen var til å ta og føle på da jeg med nennsom og ukyndig hånd satt ned symaskinfoten og satte i gang med versjon to. La ned en søm og satt nettet på køya for å sjekke passformen – stor forbedring fra sist. Sydde ferdig den ene siden og satt det på køya igjen for å være sikker – så fortsatt bra ut! Man ble jo rent imponert av sine egne ferdigheter!

Det var vel omtrent på dette punktet i prosessen at iveren tok litt overhånd og jeg glemte at plasseringen av glidelåsen på myggnettet måtte stemme overens med plasseringen av glidelåsen på køya… Så, etter å ha sydd begge sømmene på den andre siden av nettet, ved siste prøvemontering var det noe som ikke stemte, gitt.

Og nå gidder jeg ikke mer! Denne køya erklæres herved for Norwegian Blue (beautiful plumage), og  er med det henvist til «diverse»-esken og vil trolig ende opp som del av andre prosjekter. Avtagbare myggnett overlater jeg, inntil videre, til de som kan det. Som Dutch. Og Randy.

Men jeg måtte på tur, og jeg måtte ha myggnett, så da ble det til å ta den med ut og håpe at myggen i det utvalgte turområdet var litt tungnem og ikke skjønte hvor åpningene var. Kløen i dag tyder på at de var helt på det jevne hva gjelder navigasjonskunnskaper. Jeg er glad det ikke var en vindstille aften midtsommers i femundsmarka.

Fastmonterte myggnett begynner jeg derimot å bli ganske god på. Mer om dette senere.

Takk for oppmerksomheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.