Horisontalt friluftsliv
 
Lakrisbåt i nysnø

Lakrisbåt i nysnø

På søndag fikk jeg anledning til å ta en liten luftetur i nordmarka med den uforlignelige Mester i Quilt og klassisk nikkersgange, Alex.

Da det var søndag, dagen da alle oslos borgere absolutt skal ut og brekke bein i skiløypene enten det er skiføre eller ikke, dro vi avgårde tidlig i håp om å unngå de verste av kondomdresskamikazene. Det fungerte! På vei inn i skogen møtte vi kun på en skiløper, uten kondomdress, faktisk svært veloppdragen og lett å komme overens med. En gledelig overraskelse. Riktignok noe ordknapp, men det er vel ikke bare-bare når man høres ut som et ustemt kirkeorgel og tunga henger på tredje knapphullet. Nuvel. Mosjon er sunt, sier de.

Vi fant en plass som egnet seg for dagens tettpakkede program og slo leir.

Plan for dagen:

  1. Lage kaffe
  2. Drikke kaffe
  3. Sløve
  4. Lage mat
  5. Spise mat
  6. Sløve
  7. Lage kaffe
  8. Sløve
  9. Drikke kald kaffe.
  10. Sløve

Altså ikke noe for uerfarne. Forsøk på å etterligne dette frarådes med mindre man har flere kurs og års erfaring med horisontalt friluftsliv.

Vi fikk litt snø, litt vind, og temperatur på rundt -5. Det var riktig trivelig og det kjentes ut som det nærmet seg grensen for hva underquilten min klarer. Stumpen var liksom hårfint på grensen til for kald til å begynne med, og så akkurat varm nok etter noen dunjusteringsklapp. Oppgitt nedre temperatur fra Hammockgear på 6-7 minus stemmer nok rimelig bra. Da fikk man klarhet i det også. Ikea-quilten var nok god for en del mer. Mindre? Kaldere. Skulle tro 2kg dyne burde isolere ganske bra!

Synd med alle trærne som er i veien. Jeg hadde gledet meg til å se skogen på denne turen.

Camp Slasketarp i fullt balkongoppsett for enkel inn-, ut- og tilgang til kaffebålet. Ikke si til noen at jeg bruker gåstaver, jeg er redd for å bli mobbet.

Og her er tarpen i bunkersmodus. Jeg er imponert over denne tarpen, hvor allsidig den er, og hvor mye tarp man får for vekten. Det føles litt rart å håpe på drittvær, men jeg vil jo gjerne vite hva den tåler av det også. Også trenger den et kallenavn. Hva er grønt, stort og passer til lakrisbåter? Den som kommer med det beste forslaget vinner en fottur på Tveita og en halvkilo vellagret kalverogn. Nei, skitt au, vi sier en kilo.

Takk for denne gang og på gjensyn neste gang.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.