Horisontalt friluftsliv
 
Desemberdingling i nordmarka

Desemberdingling i nordmarka

 

Man kan jo ikke bare hvile. Må slappe av litt også! Værmeldingen sa at det skulle bli 5-6 minusgrader og klarvær denne helgen, så undertegnede med turfølge planla å ta en tur i skogen og teste isolasjon. Det ble det ikke noe av, da været valgte å stille med tåke og et par minus i stedet.

Men en solid lunsj på primus og masse røyk fra rå ved i heimelaga «bushbuddy» ble det. Det ble også evaluering av en rekke kreative løsninger for å spenne opp en vinterdyne fra ikea som underquilt. Turfølget hadde for anledningen anskaffet en Ticket to the moon-køye, type svært bred, som ble behørig testet både diagonalt, på tvers og frem og tilbake.

Alex er her i gang med å spenne opp ikeaquilten fra en mønesnor spent mellom trærne og over køya. Det ble litt store åpninger på endene med denne løsningen, men den varmet overraskende bra. Det er muligheter her 🙂

Den grønne hjemmesydde fungerer bra på vinteren til å være en asymmetrisk «sommertarp». Så lenge det er relativt vindstille, ihvertfall 😉

Dette er en TLUD-brenner,etter samme prinsipp som Bushbuddy og Solo Stove, laget av en fiskebolleboks, en torskerognboks og en lavere boks som jeg har glemt hva inneholdt. Det smakte nok ikke noe særlig. Brenneren fungerer ved å trekke inn luft via hull nederst på ytterboksen, brenne treverk med begrenset lufttilgang i bunn av brennkammeret (den indre boksen) som varmer opp luft mellom inner- og ytterboksens vegger. Denne luften kommer ut av hull øverst i innerboksen og antenner gassen som dannes av forbrenningen i bunn. Tror det var nogenlunde klart forklart. Spør hvis det er noe 🙂
Brenneren fungerer imponerende godt – selv med svært fuktig ved fikk jeg kokt opp vann til te og kaffe. Med tørr ved tror jeg det hadde vært fullt mulig å tilberede en hel middag på den.

Alex hadde heldigvis med seg en primus, så vi fikk bespist oss med hhv medisterkaker og poteter, og entrecote med løk og potetstappe. Og lakrisbåter til dessert. Det er et hardt liv, dette villmarkslivet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.