Horisontalt friluftsliv
 
Med badering i Sølna – dag 1

Med badering i Sølna – dag 1

I andre del av den nervepirrende føljetongen om baderingen i Sølna møter vi de to fremadstormende, dynamiske lasaro, eh, friluftsmenn ved Storlægda bru. Moralen, i likhet med forfatterens kroppsvekt, er høy og begge ser med iver frem til en bedagelig medstrømsekspedisjon uten større utfordringer. Og det skulle det bli. Stort sett. Mest for meg.

Vi ankom brua ved Storlægda rundt kl 1800. En rask befaring av den nærmeste strekningen elv viste at vi nok hadde hatt litt høye forhåpninger til vannføring og fremkommelighet men vi besluttet, fullstendig uten faglig grunnlag, at det var padlbart og satte ut så snart Asbjørn fikk Tyri til å forstå at hun måtte sitte stille i båten.

Siden forrige tur hadde Asbjørn gått hen og skaffet seg en firbeint turkompis – Tyri. Tyri er en riktig trivelig, om noe frøkenaktig og forsiktig, Malamute. Nå bør det nevnes at min erfaring med hund stort sett har vært med bulldogger og at de aller fleste «normale» hunder fremstår som ganske forsiktige, frøkenaktige og, ikke minst, intelligente i forhold. Antagelig er Tyri helt normal. Hvis vi ser bort fra hennes overdrevne interesse for feite, skjeggete menn i hengekøye, da.

Illustrasjonsbilde av feit, skjeggete mann i hengekøye. Bare hyggelig.

Det ble tidlig åpenbart at min packraft/badering, på tross av kapteinens fremtredende fylde, lå betydelig høyere i vannet enn Asbjørns oppblåskano, og at den ekstra retningsstabiliteten en kjøl gir på flatt vann definitivt ikke var noen fordel i grunn, steinete elv. Så. Der hvor jeg stort sett fløt raskt og uanstrengt avgårde og hadde det veldig moro, satt Asbjørn mest fast. Ofte på tvers. Noen ganger baklengs. Dette medførte en god del gloser og noen filmklipp derav som jeg ikke med god samvittighet kan bruke i videosupplementet. Men jeg gjør det nok allikevel. Min blogg.

Etter en tids moro for meg og slit for Asbjørn fant vi en tørr ås i nærheten av en sidebekk som vi utpekte som kveldens leirplass. Det var litt tynt med gode hengetrær der, men etter litt rotasjon rundt egen akse fant jeg et par som egnet seg og fikk hengt opp Sukkererta med tilhørende garnityr. Duken fikk være i pølseskinnet sitt denne natta. Om det hadde begynt å regne så tror jeg uansett ikke det hadde plaget meg, da det var forferdelig varmt hele turen.

Kom aldri mellom en tjukkas og maten hans. Dette bildet ble tatt på turens første leir. Det ble bare verre herfra.

På padleturer unner man seg gjerne litt mer luksus enn når man må bære alt, så jeg følte at jeg slo ordentlig på stortromma da jeg tok med et par voksne entrecoter, andeegg og en pakke ordentlig bacon i tillegg til tørrforet. Asbjørn hadde med seg biff til middag hver dag. Streber. Det resterende proteinbehovet ble hovedsaklig dekket av knott. Var det mye knott, spør du? Ja. Ja, det var det.

Det er jo veldig populært å vise frem utstyret på internett for tiden, så her er denne turens soveutrustning:

 • Hengekøye:
  Sukkerert mkII, selvsydd 11-foter i Hexon 1.6 med integrert myggnett.
 • Underdyne:
  Hammock Gear Incubator 20, Camo/svart, standard lengde. Selvsydd UQP av nylon 1.1
 • Overdyne:
  Hammock Gear Burrow Econ 40, Dark Olive/svart, også standard lengde.
 • Duk:
  Selvsydd tarp med dører av kit fra Ripstopbytheroll i Silpoly 1.1. Gjennomgående mønesnor av Zing-it og barduner av polyesterline fra Clamcleats.
 • Oppheng:
  Selvsydde polyesterreimer og Beetle Buckles fra Dutchware.

Og det var det for denne dagen. Mer spenning loves i neste episode: «Hva er forskjellen på en elefant», eller «Med badering i Sølna – dag 2».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.